Menu Sluit menu

Social Guardians

92% van Generatie Z geeft om het klimaat en sociaal onrecht en wil hun bezorgdheid over de toekomst van de wereld uiten.

ABSOLUT VODKA - NOTHING TO HIDE

Een beeld uit de reclamecampagne, alle werknemers uit het bedrijf staan naakt op de foto

De campagne van Absolut zit pal binnen deze trend. Daar hoeven we verder geen woorden aan vuil te maken, Absolut snapt het. Bedrijven moeten transparant zijn over hoe ze werken. Je klanten mogen binnenkijken en je bent eerlijk tegenover hen.

LOOK BUT WITH LOVE -WITHIN’S

De poster van de film, een vrouw is aan het muurklimmen

Een virtual reality documentaire door Oscar winnaar (twee keer zelfs) Sharmeen Obaid-Chinoy. Je krijgt het voorrecht om binnen te kijken in het leven van mensen in Pakistan die proberen hun gemeenschap beter te doen functioneren.

Als tegengif voor al het slecht nieuws dat we uit Pakistan horen, krijgen we nu mensen te zien die proberen om hun land beter te maken.

IKEA - Potted plant bullying

Een verdorde en een levende plant

IKEA wil sensibiliseren over pesten. Ze laten kinderen een kamerplant 30 dagen lang pesten of net heel goed verzorgen. Na 30 dagen krijgen de kinderen het verschil te zien tussen de twee planten. Zo zien ze snel en concreet wat de impact is van pestgedrag.

Dit is uiteraard geen wetenschappelijke studie, maar het is een prachtcampagne die toont hoe belangrijk sociaal bewustzijn is.

REAL TIME FACT CHECK

Eenfragment van Theresa May met de overlay van de applicatie

Een innovatief concept van de BBC dat speeches factcheckt...in real time. Dit is nog een utopie, maar wanneer dit bestaat, wordt fake news snel oud nieuws.

Wie weet wordt dit wel de toekomst van verslaggeving?

 

Ontdek meer

Non linear content shift

Deze trend kan je niet gemist hebben. Contentmakers zijn de nieuwe koningen en Netflix/On Demand content kijken is gewoon normaal. We willen allemaal een persoonlijke kijk-ervaring.

Er is zoveel content om uit te kiezen dat we onze eigen kijk-ervaring willen cureren. De limieten die er vroeger waren, bestaan niet meer. On demand services zoals Netflix en VRTNU hebben ons kijkgedrag totaal veranderd.

Vroeger keken we wat er op dat moment te zien was, nu kijken we wat willen wanneer we het willen op eender welk toestel. We willen alles altijd beschikbaar hebben, want we staan zélf altijd ‘aan’. Dus is het logisch: het non-linaire consumeren neemt de overhand.

Voorbeelden?


 

Fading Borders

Vraag aan een kind het verschil tussen een digitale en een analoge camera...Mond vol tanden gegarandeerd.

Als je de aandacht wil trekken, moet je dingen maken die de grenzen tussen on- en offline doen verdwijnen.

Mensen zijn op zoek naar ervaringen die ze kunnen delen, waarbij echte en digitale grenzen niet bestaan.

Het zijn niet alleen de echte grenzen die we zien verdwijnen, we willen ook moeiteloos van het een naar het ander toestel overschakelen. Content volgt ons namelijk altijd en overal, dankzij alle diensten die gebruiken maken van de cloud.

Onze realiteit is intussen bedekt door een digitaal laagje en in de toekomst wordt zo’n gemengde realiteit gewoon normaal. In zo’n wereld moet content er echt uitspringen om opgemerkt te worden.

Voorbeelden?

MY MEDIA METOX-DETOX

Neem (een heel klein beetje) tijd voor je (digitale) welzijn

We krijgen een overload aan informatie en we staan altijd "aan". Er waren nog nooit zoveel mensen met burn-outs en depressieklachten.

Wie heeft nooit het gevoel dat ie te veel tijd op de smartphone doorbrengt? Digibesitas is een écht fenomeen.

Wat we willen, is de kwaliteit en het welzijn van ons leven opnieuw in eigen handen nemen en bewuster met onze toestellen en schermtijd omgaan.

Voorbeelden?

2OLD2GETIT

You don’t get it and that’s exactly the point.

2OLD 2GETIT Media is gericht op jongeren: de onderwerpen zijn anders, de samenstelling ook en je moet zeker niet gaan zoeken op de klassieke mediakanalen. Hun media zijn overal en altijd beschikbaar.

De focus ligt op wat jongeren interesseert: lifestyle, vrienden, muziek, enzovoort. Het gaat niet perse over de grote nieuwsverhalen of over wat er in de wereld gebeurt. Jongeren willen vooral met elkaar verbonden zijn.

Babyboomers en bejaarden snappen er niks van, vinden het maar niks en dat is ook de bedoeling. Het is niet voor hen bedoeld, het is authentiek voor die specifieke leeftijdsgroep met hun specifieke noden.

Voorbeelden?

Intergalactic Media

Media als zonnestelsels

Mediamerken zijn vandaag hun eigen zonnestelsels, waarbij het merk de zon is en alle media-producten van het merk daar als planeten rond zweven. En net zoals het zonnestelsel waar wij in leven, worden ook in deze zonnestelsels elke dag nieuwe planeten ontdekt. Een zonnestelsel is altijd in beweging, het evolueert en verandert constant.

Er zijn geen media meer die zich nog op één ding focussen. Wat vroeger een krant was, is nu een krant én een website én een app én een podcast én een videoplatform, enzovoort.

Je kan als mediamerk geen one trick pony meer zijn. Wie wil overleven, moet innoveren (of verdwijnen) en zijn blik verruimen.

Voorbeelden?

My-Me(dia)

Verbeter het leven van de consument

My-media, dat zit'm in het leven van de consument gemakkelijker maken, want dat is wat mensen verwachten én wat ze willen.

Consumenten eisen dat hun verwachtingen meteen worden ingelost en dat is waar de media van de toekomst aan zullen moeten voldoen. 

Je zal moeten aanleveren wat de consument wil, wanneer hij het wil, waar zij het wil.

Media moeten hun gebruikers leren kennen en moeten zich aanpassen aan de context en voorkeuren van die gebruikers. Elke gebruiker heeft zijn eigen wensen en het is de taak van de media om elke gebruiker te benaderen op zijn of haar favoriete manier zonder hun tijd of energie te verspillen.

Voorbeelden? 

Website made by MINSKY